Velg et annet språk for å se innhold for posisjonen din:
truckførerkurs

Truckførerkurs - Ta sikkerheten på alvor med truckførerbeviset

«Arbeidsgivere har plikt til å passe på at alle ansatte som kjører truck har riktig opplæring. Arbeidstakeren har plikt til å passe på at dokumentasjon og opplæring er på plass før man setter seg i trucken. Konsekvensen for begge parter kan være både bøter og fengsel om kravene ikke overholdes», sier forfatter av Truckførerboka, Jørund Bjølverud.


Bjølverud har lang erfaring innen sertifiserings- og sikkerhetsarbeid. Han har vært med på å utvikle metodikken og kravene i truckførerkursene her til lands, har skrevet lærebøker og jobber nå i sertifiseringsorganet for truckførerkursholdere.

Vanlig med skader på gods og omgivelser
Bjølverud mener det er helt unødvendig for både arbeidsgivere og arbeidstakere å ta den risikoen det medfører å kjøre truck uten ordentlig opplæring. «Personskader er heldigvis uvanlig i Norge, men risikoen for å skade gods er stor. Dessuten er en udyktig truckfører også en ineffektiv truckfører – og det gagner ingen», sier han.

Mange går i fella
Truckførere som ikke har gjennomgått skikkelig kursing er spesielt utsatt for å gjøre unødvendige feil. «Mangel på full oversikt over dødvinklene på maskinen de håndterer og manglende forståelse for hvilke typer gods som bør håndteres på hvilken måte er klassiske feil mange gjør», forklarer Bjølverud.

Mange av de vanlige feilene som begås er rene slurvefeil. «Konsentrasjon kan læres. På truckførerkurset lærer du å gjenkjenne faresituasjoner, slik at du kan være skjerpet under vanskelige oppgaver eller slik at unngår ta unødvendig risiko», sier han.

truckførerkurs

Viktig med tilpasset truckførerkurs
Vår kursavdeling kurset nylig de ansatte ved Stavanger Museum. Der var utfordringen en helt annen enn effektivitet. Siden de flytter på uvurderlige kulturminner var det viktigste å lære seg å kjøre skånsomt og forsiktig. Dette er grunnen til at vi alltid spesialtilpasser bedriftsinterne truckførerkurs slik at bedriften din oppfyller alle myndighetskrav, sikrer at arbeidsmiljøet er trygt og at dine ansatte blir i stand til å gjøre jobben sin best mulig.

Lav pris – mange fordeler
«Å kurse truckførerne sine er såpass billig at det er ingen grunn til ikke å kurse medarbeiderne sine. Fordelene med kursing er såpass store, siden du både reduserer risikoen for skader på produktene dine og effektiviserer driften. I tillegg mener jeg det er viktig for arbeidsgivere å tenke over signaleffekten av ikke å tilby ordentlig opplæring til sine ansatte. Hva sier det om deg som arbeidsgiver», avslutter Bjølverud.

Sikkerhet Truckførerkurs

Om kurs i regi av STILL Norge
Truckførerkurs i regi av STILL Norge holdes av oppdaterte kursholdere med lang erfaring. Vi holder jevnlig kurs ved våre avdelinger i Trondheim, Stavanger og på Frogner, i tillegg til at vi holder bedriftsinterne kurs (slik som vi gjorde hos Mikrobryggeriet Northern & Co og Stavanger Museum).

Kursene består av grundig teoretisk opplæring der deltageren både lærer å kjøre trygt, forskriftsmessig og effektivt. Samtidig får deltageren god tid til praktisk kjøring og læring. Vi tilpasser alltid kurset etter deltagernes forutsetninger og vi stiller med alt nødvendig kursmateriale.

Kontakt kursavdelingen vår for mer informasjon, påmelding eller spørsmål:

Svein Hovland
Instruktør og koordinator
svein.hovland@still.no
Tlf: 918 34 850