Velg et annet språk for å se innhold for posisjonen din:

Ytelse, akselerasjon og elektrisk kjøreglede på et nytt nivå

STIL X 60-serien med elektriske gaffeltrucker (E-gaffeltrucker) fra STILL setter nye standarder for last opp til 3,5 tonn

Hamburg, 20.09.2019 – STILL oppdaterer RX-suksesshistorien og har lansert en RX 60-25/35-maskinserie. Med sannsynlig rekordbrytende akselerasjon og en hastighet på opptil 21 km/t, samt, nok en gang, forbedret løftehastighet, setter RX 60 nye standarder i vektklassen 2,5 til 3,5 tonn. Det nye drivkonseptet med to motorer, som tilbys i de to ytelsesklassene, samt aktiv kjøling og kortere kraftoverføring, sørger for sensasjonelle korte reaksjonstider og en maksimal akselerasjon allerede fra den første rotasjonen. Dette resulterer i den beste dynamikken så langt, større kjøre- og håndteringsytelse samt ren elektrisk kjøreglede. Fra det første sekundet begeistrer RX 60-25/35 dens perfekte forhold mellom ytelse, tilgjengelighet og ergonomi. I tillegg tilbyr STILL en rekke alternativer for førerhuset og kontrollpanelet som gir føreren maksimal komfort for uanstrengt arbeid. RX 60 er godt utstyrt for de mest krevende oppgavene, og er ekstremt allsidig: for sideveis lasting/lossing av trucker, for horisontal transport av lastebærere, for stabling på stativer og hyller med løftehøyder på 7.390 mm samt for ordreplukking og distribusjon av rekvisita.

«Med den nye RX 60-25/35-serien setter E-gaffeltrucken STILL nye standarder når det gjelder E-mobilitet for gaffeltrucker. Vi har lyktes med å utvikle en E-gaffeltruck med energieffektiv teknologi for bruk innendørs og utendørs, for laster opp til 3,5 tonn med ekstremt høy ytelse og smidighet. Slik promoterer vi trenden mot mer eksosfrie e-gaffeltrucker og støtter kundene våre med å implementere deres grønne logistikkstrategier og derved oppnå deres bærekraftsmål. Med de nye ytelsestallene fra RX 60-serien som er produsert i Hamburg, er det derfor ingen grunn til ikke å kjøre en e-gaffeltruck,» som Thomas A. Fischer, salgsdirektør hos STILL, sier så overbevisende. Innen serien kan kundene i dag velge mellom totalt syv modeller med to rammeversjoner – standard og lang, samt en teleskop-, NiHo- og tripleksmast. 

STILL har også utviklet en variant med et lastsenter på 600 mm og dermed en spesielt høy restkapasitet, spesielt for transport av paller på langs, så vel som for vanskelige og tunge laster eller bruk av tilbehør.

 

Den beste håndteringsytelsen i vektklassen opp til 3,5 tonn

RX 60-25/35 vil overbevise deg med den beste håndteringsytelsen i vektklassen opp til 3,5 tonn. På samme måte er den motbalanserte gaffeltrucken med en hastighet på opptil 21 km/t et ekte mirakel i forhold til dens rekkevidde. Den som velger STILLs litium-ion-teknologi vil kunne utføre mer enn bare å takle det tre-skiftede driftsmønsteret, helt uten å ha behov for et nytt batteri. 

Det nye drivkonseptet i forakslen er avhengig av 80-volts teknologien til to vedlikeholdsfrie trefasede drev. I standardversjonen genererer begge motorene henholdsvis 8,5 KW kraft, og som ekstrautstyr er høykvalitetsdrivaksler med 2 x 10,5 kW effekt tilgjengelige. Slik har STILL økt motorens ytelse med 40%, med økt energieffektivitet som resultat. Dette ble oppnådd ved hjelp av nye vekselrettere og en innovativ design med en ekstremt kort kraftoverføring mellom vekselretterne, begge drivmotorene og pumpemotoren. Takket være den nye aktive kjølingen, som aktiveres etter behov, med robuste og lite vedlikeholdskrevendekjølevifter, er det garantert en høy termisk stabilitet selv når det gjelder den mest krevende håndteringsytelsen, noe som muliggjør vedvarende drift i sprintmodus. Totalt sett oppnår RX 60 en veldig høy kjøreytelse, som er henholdsvis på nivået til diesel- eller LPG-drevne gaffeltrucker. Den typiske gleden ved å kjøre den elektriske gaffeltrucken manifesterer seg fra den sportslige akselerasjonen, smidigheten og en dynamisk oppstartsrespons, i tillegg til hurtig elektrisk retardasjon eller en rask retningsendring. Til og med løftehastighetene under last kunne økes betydelig med over 20% i den høye ytelsen med den kraftigere løftemotoren på 25 KW. Begge motorene har trekkregulering og blir kjørt i motsatte retninger med full rattlås.

Ytterligere tidsbesparelser gis av hurtigstartmodusen, som gjør kjøretøyet klart til bruk så snart føreren har tatt plass og den automatisk betjente parkeringsbremsen med fjærkraft er slått av. Føreren kan oppnå et større produktivitetsnivå ved å bruke muligheten for parallell drift for samtidig styring, løfting og vipping med eller uten last. 

 

Ergonomisk arbeidsplass

Gaffeltrucken skal imidlertid distribueres – enten det er for leverandører av logistikktjenester, mat- og drikkeindustrien eller i maskinteknikk – RX 60 mangler ikke noe utstyr. Det romslige, ergonomisk designede førerhuset, med ekstremt sjenerøst ben- og hodeom, kan komfortabelt huse til og med den største sjåføren. Den store kabindøren, et gripehåndtak, et stort lavt inngangstrinn med stålkant med ekstra grep og en sklisikker gummimatte, gir et komfortabelt og sikkert inngangspunkt i kjøretøyet. Fra det komfortable førersetet har føreren god utsikt oppover via det ekstremt robuste beskyttelsestaket med ekstra standard glassrute, og som er helt uhindret av det valgfrie panoramaglasstaket. En lav frontmontering og optimalisert plassering av kontrollene og displayet gir mulighet for et betydelig forbedret syn fremover. Ulike lagringsalternativer og en Bluetooth DAB+-radio, MP3- og CD-spiller med USB- og AUX-portinngang, samt 12 V-uttak med USB-port for lading av mobiltelefoner eller til og med en ekstra smarttelefonholder, oppfyller passende alle mulige sjåførkrav. Som tilleggsutstyr, kan førerhuset også utstyres med oppvarming eller klimaanlegg.

STILL tilbyr markedets største varians når det gjelder drift av gaffeltruck, alt fra forskjellige fotpedaler og brytere på rattstammen til fire forskjellige styringsalternativer for kjøring og hydraulikk: Multifunksjonshåndtak, minihåndtak, styrespak 4Plus og en komplett nyutviklet fingertuppkontrollenhet for presis og sikker lasthåndtering, samt rask retningsendring.

En full grafisk fargeskjerm og STILL Easy Control Unit gir all nødvendig informasjon uten behov for noe språk, og den oppgitte informasjonen er enkel å forstå. Store favoritt-knapper kan til og med aktivere individuelle kjøretøysfunksjoner, selv når du bruker arbeidshansker. Ytterligere sikkerhet er gitt av sikkerhetskontrollen før skiftet, der sjåføren hjelper til med den daglige kontrollen av gaffeltrucken før bruk ved hjelp av en veiledet dialog i displayet. For smartnettverk kan RX 60 kobles via et valgfritt grensesnitt til STILL FleetManager, for tilgangskontroll og evaluering av kjøretøyet eller driftsdata, eller til nettportalen STILL neXXt-maskinparken, for intelligent og effektiv maskinparkkontroll.

 

Lateralt batteribytte for utrolig tilgjengelighet

I mange to-lags applikasjoner av RX 60 elimineres batteribytte mer og mer på grunn av den høye energieffektiviteten, den store batterikapasiteten opp til 775 Ah for bly-syre-batterier eller bruk av litium-ion-batterier. For operatører som fremdeles kan trenge å skifte batteri, vil dette fortsatt utføres fra siden i samsvar med det velprøvde prinsippet, hvorved batteridekseldøren er optimalisert ytterligere. Batteridekselet, som er laget av en 4 mm tykk metallplate, kan nå åpnes horisontalt opptil 180 grader bakover. Selve utskiftningen kan fullføres med en elektrisk gaffeltruck av bare én person på noen få minutter.

STILL tilbyr skreddersydde interne logistikkløsninger over hele verden, og tilbyr intelligente samspill mellom gaffeltrucker og lagerteknikk, programvare og tjenester. Det selskapets grunnlegger Hans Still satte i bevegelse med stor kreativitet, entreprenørskap og kvalitet i 1920, utviklet seg raskt til et sterkt, verdensberømt merke. I dag deltar over 8000 kvalifiserte medarbeidere fra forskning og utvikling, produksjon, salg og service for å møte kundenes krav over hele verden. Nøkkelen til suksess er høyeffektive produkter, alt fra bransjespesifikke pakker for store og små bedrifter, til datastyrte logistikkprogrammer for effektiv lagring og materialstrømstyring.

RX60
STILL oppdaterer RX-suksesshistorien og har lansert vår RX 60-25/35-maskinserie.
RX60
Med sannsynlig rekordbrytende akselerasjon og en hastighet på opptil 21 km/t, samt, nok en gang, forbedret løfte- og senkehastighet, setter RX 60 nye standarder i vektklassen 2,5 til 3,5 tonn.
RX60
RX60
Bredt spekter av drifts- og høy residuallastekapasitet: I kombinasjon med det forskjellige tilbehøret, takler RX 60 til og med spesialiserte jobber, enten det er inne eller ute, med letthet.
RX60
Standardisert kontrollkonsept i hele RX-serien: RX 60 tilbyr føreren forskjellige kontrollalternativer for kjøring og hydraulikkalternativer for presis og sikker håndtering av laster, samt rask retningsendring.
RX60
Enklere sidebatteriutskiftning: Batteridekselet til RX 60 kan åpnes opptil 180° bakover for å muliggjøre utskifting av batteriet med en elektrisk palletruck.
RX60
Minimal miljøpåvirkning og lave driftskostnader: STILL RX 60 er et miljøvennlig og økonomisk alternativ til diesel- eller LPG-gaffeltrucker på grunn av lavere energi- og vedlikeholdskostnader.
RX60
Smidighet: Det nye drivkonseptet med to kraftige motorer muliggjør ikke bare større akselerasjon og raskere retningsendringer, men fungerer også mer energieffektivt og derved økes batteriets rekkevidde.
RX60
For maksimal håndtering: Med lastekapasitet opp til 3,5 tonn, en løftehøyde opp til 7.390 mm og en toppfart på 21 km/t, er den nye STILL RX 60 spesielt kraftig, så vel som intuitiv og sikker å betjene.
RX60
Mer plass og mange alternativer for uanstrengt arbeid: Utviklerne har lagt spesielt vekt på et romslig, komfortabelt og individuelt utstyrt førerhus for sjåføren.
RX60
Den nye RX 60 tilbyr best synlighet til alle sider og oppover gjennom store visningsvinduer, samt visuelt optimaliserte beskyttende takstenger.