Velg et annet språk for å se innhold for posisjonen din:

Intralogistikkens Oscar er tildelt STILL LiftRunner® med automatisk lasting og lossing

STILL fortsetter sin serie av seire ved IFOY-prisen

Wien 26. mars 2019 – Prisutdelingen for IFOY-prisen, "International Forklift of the Year", fant sted fredag kveld på Hofburg-festlokalet i det tidligere keiserpalasset i Wien. Gjennom samarbeid med LOGISTIK.Kurier og det østeriske handelskammeret, gikk Oscar-galaksen for første gang innenfor rammen av HERMES Verkehrs.Logistik. Preis-galan. Med sine to nominasjoner i år har STILL kvalifisert seg til å delta i finalen for den ettertraktede IFOY-prisen i kategorien "AGV & Intralogistics Robot" med den automatiserte LiftRunner med LTX 50 og automatisk lastehåndtering, samt i kategorien "Intralogistics Software" med den innovative webportal.

I løpet av testdagene i mars på messeområdet i Hamburg ble det utført omfattende tester. Uavhengige industrieksperter har sammen med den internasjonale juryen på 29 medlemmer undersøkt og vurdert alle nominert maskiner og løsninger basert på spesifikke kriterier og innovasjonsnivå i en direkte sammenligning med lignende løsninger i markedet. Vinnerne i alle 11 kategorier ble holdt hemmelige til prisutdelingen i Hofburg i Wien. STILL fortsetter sin serie av seire i IFOY-prisen i år.

Den automatiske LTX 50 er den beste "AGV & Intralogistics Robot"

STILL vant seieren i kategorien "AGV & Intralogistics Robot" med den automatiserte tauetrucken LTX 50 kombinert med Liftrunner-vognen med automatisk lasting og lossing. For første gang håndterer løsningen fullautomatisk transport og lasthåndtering med belastninger på opptil 1200 kg per last. Når den innovative trucken brukes som tog, såkalt tugger train, styrer den med en totalvekt på opptil 5.000 kg nøyaktig gjennom produksjonsanleggene. Tauetrucker kan også brukes manuelt for individuelle prosesser, om nødvendig. Varene transporteres og lastehåndtering foregår med LiftRunner-vognen med en integrert rullevogn. Den automatiske vognen er kjørt opp til en kompatibel lastoverføringsstasjon. To sensorer sørger for at etter korrekt posisjonering senkes lasten for å koble til overføringsstasjonen. Overføringsstasjonene mottar energi og informasjon fra den intelligente vognen, så det er ikke behov for integrasjon i selskapets IT-systemstruktur. Takket være laserkontrollen kan posisjonering gjøres med 1 cm nøyaktighet. Etter å ha bekreftet den riktige posisjonen, blir rullebanene aktivert og lasting eller lossing prosessen startet. En annen sensor fullfører transportprosessen, samtidig som det sikres at full lasting eller lossing har funnet sted. I løpet av festdagene ropte ekspertene løsningen for sin store fleksibilitet. Systemkonseptet for automatisert lasthåndtering og automatisk kjøring kombinert på denne måten er en innovasjon som gir en ekstra fordel i produksjonsområdet på en evolusjonær måte, samtidig som ideen om kollektivtransport fremmes. Den STILL-automatiserte vognen kombinerer for første gang automatisert kjøring og automatisert lasting og lossing. Den er derfor ideell til levering og fjerning fra produksjonslinjer.


"Det viktigste er praksis. Innovasjonen må ta logistikk til et nytt nivå. Vinneren gjorde det på en imponerende måte. Vinneren er en indikasjon av autonom intralogistikk og den er virkelig verdt en IFOY", sier senior vice direktør Arno Reich, Deutsche Messe AG.


IFOY-prisen har blitt sett på som en indikator på kostnadseffektivitet og innovasjon siden 2013, og på grunn av sin ekspertise anses den som den ultimate innovasjonsprisen innen intralogistikk. Vinnerne blir valgt årlig av en uavhengig jury bestående av ledende internasjonale spesialiserte journalister som har avgjørelser basert på en rekke uavhengige tester av funksjon og innovasjon. Resultatene fra alle finalister blir sammenlignet med sine respektive konkurrerende maskiner. IFOY-prisen er ledet av det tyske føderale finans- og energidepartementet og er sponset av den tyske handelsorganisasjonen " Specialist Trade Association of Materials Handling och Intralogistics" VDMA.

ifoy
Den automatiserte tauetrucken LTX 50 kombinert med LiftRunner-vognen med automatisert lastning og lossing har vunnet i kategorien "AGV & Intralogistics Robot" ved IFOY Award, "International Intralogistics and Forklift Truck of the Year"
ifoy
STILL er fortsatt på toppen av ”Best in Intralogistics” på IFOY-galan 2019.