Velg et annet språk for å se innhold for posisjonen din:
STILL og Michelin

På denne gigantfabrikken foretrekkes STILL-trucker

På Michelin sitt produksjonsanlegg for dekk, er det perfeksjon som teller. 

Utenfor den lille landsbyen Ronchi i Italia, ligger et enormt Michelin-anlegg som produserer dekk. Dette er en av de største og mest teknologisk avanserte fabrikkene i hele Europa. 

- Gaffeltruckene fra STILL har spilt en viktig rolle i våre produksjonsprosesser. Vi stoler på en leverandør som STILL, fordi de tilbyr en garanti for både kvalitet og effektivitet, forklarer teknisk leder ved Michelin i Ronchi. 

Med en drift spesialisert på bildekk- og komponenter, produseres det daglig her opptil 40 000 dekk – innen 28 forskjellige produktserier. Fabrikken på over én kvadratkilometer, er så stor at den beskrives som en liten by inne i den italienske landsbyen. 

STILL fra start til slutt
Et rekordbrytende anlegg trenger en eksepsjonell leverandør, og det er derfor Michelin valgte å stole på STILL. På produksjonsanlegget i Ronchi, har Michelin 114 STILL gaffeltrucker av typen RX 20-18, RX 20-20, RX 60-20, RX 60-30 og RX 60-35. 

De er med i hele produksjonskjeden – fra råmateriale til produksjonsslutt. I tillegg har anlegget åtte ekstra gaffeltrucker, som brukes som erstatning ved service eller uforutsett nedetid på flåten.

- Gaffeltruckene fra STILL har spilt en viktig rolle i våre produksjonsprosesser. Det er derfor vi stoler på en leverandør som STILL, fordi de tilbyr en garanti for både kvalitet og effektivitet, forklarer teknisk leder ved Michelin i Ronchi.

Han viser til at STILL-truckene benyttes til produksjon av dekkene noen av verdens ledende bilprodusenter som BMW, Mercedes, Volkswagen, Audi, Ford, Renault og Porsche, monterer som standard på sine biler. 

STILL på Nor-Fishing


Økt effektivitet
For å oppfylle Michelin sine spesifikke håndteringsbehov, er truckene på Michelin-anlegget utstyrt med gafler som kan bevege seg horisontalt eller rotere.

STILL ønsket å innfri Michelin sine behov. Det har ført til kontorlokaler og et lager for tre serviceteknikerne fra STILL, som per dags dato holder til på anlegget i Ronchi. 

- Fordi vi har outsourcet serviceoppgavene til STILL, kan våre ansatte nå konsentrere seg om andre oppgaver. 

- Denne løsningen økte effektiviteten og servicekvaliteten på anlegget. Jevnlig gjøres det en vurdering av Michelin-flåten, det gjør det nødvendig å ha STILL-ekspertise på lageret.

Optimal sikkerhet 
For overvåking og styring av flåten på produksjonsanlegget, bruker Michelin programvaren Fleet ManagerTM 4.x.

- Vi har nå brukt Fleet Manager i flere år, det gir oss store fordeler med hensyn til truckførerens ansvar for korrekt bruk av gaffeltruck, forteller teknisk leder på anlegget.

Sikkerheten er optimalisert med Safety Lights og EasyBelt, et system som gjør at sikkerhetsbeltet kan festes og åpnes både raskt og sikkert. Truckene har også Curve Speed Control – som gir optimal stabilitet ved å automatisk reduserer hastigheten i kurver. 

STILL Michelin