Velg et annet språk for å se innhold for posisjonen din:
IFOY Award

IFOY Award premierer STILLs nyskapning med RX 20

STILL fortsetter sin serie med seiere på IFOY-utdelingen (International Forklift of the Year) – og denne gangen vant de i motvektstruck-kategorien.


Utdelingen ble gjennomført på den verdensledende logistikkmessen CeMat. 

Så tidlig som i februar hadde de 26 logistikkjournalistene i fagjuryen avlagt sine stemmer. Bak seg hadde de da lagt over en uke med omfattende tester, der de blant annet sammenlignet alle de nominerte maskinene med lignende løsninger på markedet. I tillegg har representanter fra anerkjente forskningsinstitusjoner vurdert både de harde fakta som presenteres av produsentene og innovasjonsverdien til maskinene. 

Systematisk tilpasset
Den elektriske trucken STILL RX 20, med lastekapasitet fra 1,4 – 2,0 tonn, kom altså seirende ut av kategorien «Motvektstruck». STILL har redesignet bestselgeren sin, systematisk tilpasset den etter markedets behov og gjort en hel rekke med utstyrsvalg tilgjengelig for kunden. Trucken viser sine sterke sider når den brukes både innendørs og utendørs, håndterer varer i høyt tempo – selv på bratte ramper – og i førerhuset er det også en helt ny ergonomisk tilpasset arbeidsstasjon.

Juryen bet seg spesielt merke i farten til trucken under testene. STILL RX 20 kom opp i hastigheter på 20 km/t, mens andre trucker ofte ikke går i mer enn 16 km/t.

RX20

Sikkerhet og komfort
Forbedringene på førerhytta har ikke bare økt sikkerheten, men har også overbevist når det kommer til komfort. I tillegg forteller de som testet trucken at den er eksepsjonelt stillegående og enkel å håndtere, gir god sikt til alle sider og at arbeidsstasjonen er utformet på en generøs og praktisk måte.

I tillegg scoret trucken mange poeng på sitt doble batterirom. Batterirommet har plass til 625 Ah-batterier i en A- eller B-krets, som gjør at føreren kan dra best mulig nytte ut av de respektive batteriene, ut ifra hvilken oppgave som skal løses. Det ble også bekreftet at trucken kan kjøres i nesten 14 timer i ett strekk ved bruk av lavvedlikeholds 913 Ah litituim-ion-batterier, og faktisk opp til 18 timer i økonomisk Eco-modus, som kan velges ved å trykke på en knapp. 

Ferrari på lageret
Juryen oppsummerer det slik: «Test-teamet sin mening er at STILL RX 20 er den nye standarden i dette populære segmentet.» Frank Dreeke, som er leder i gigantselskapet BLG Logistics Group, deler dette inntrykket: «Den nye STILL RX 20 er en Ferrari for lageret. Den er foran konkurrentene i markedet og setter en ny benchmark i klassen sin.»