Velg et annet språk for å se innhold for posisjonen din:

Norgips: Raskere vareflytting med STILL-trucker

Norgips

Midt mellom Drammen og Svelvik plukker, laster og losser Norgips gipsplater og bygningssystemer for 600 millioner kroner hvert eneste år. Mye av hederen for tempoet på fabrikken tillegges en flåte med oransje trucker fra Tyskland.

«Kundene i Stor-Oslo kan legge inn en ordre frem til klokka 10.00 i dag og få den levert i morgen. En så rask leveranse får vi ikke til uten at logistikken på fabrikken går på skinner», forteller Warehouse Manager Thomas Wasenius.

Norgips har høye krav til kvalitet, nøyaktighet og presisjon. «Omløpshastigheten er veldig høy på produktene våre. Tempoet vårt krever maskiner av ypperste klasse», sier Wasenius.

Flaggskipene i flåten er 20 stykk STILL RX 60-50. «Nedetid er kritisk for oss. Med det trøkket vi har her om dagen må vi ha trucker som tåler høy belastning og er slitesterke. Det er RX 60-50 i aller høyeste grad», sier Wasenius.

Han trekker frem en rekke punkter som gjør at RX 60-50ene og STILL bidrar til å holde fabrikken effektiv:

1. Oppetid.
Norgips har produksjon og drift hele døgnet, og er opptatt av maksimal oppetid på alle sine maskiner. RX 60-50 har lite nedetid på grunn av sin robuste utforming og slitesterke mekanikk.

2. Oppetid. STILL er raskt på pletten om service kreves noe som også bidrar til økt oppetid. Norgips har egen truckmekaniker som en gang i blant trenger bistand – da er STILL sjeldent langt unna.

3. Oppetid. STILL har alltid trucker tilgjengelig for korttidsleie om en av truckene må ut av drift for vedlikehold. 

4. Enkel tilpassing. Norgips har montert gafler som skyves ut hydraulisk og lar truckførerne nå frem helt i bakkant av kapellet på bilen. 

5. Utsikt og oversikt. Truckførerne ser til enhver tid lasten og omgivelsene sine og kan navigere effektivt rundt på fabrikken.

6. Kompakthet. Trucken tar liten plass i fabrikken og gjør rom for både varer og tryggere kjøring.

7. Svingradius
. Lageret blir ofte fullt av varer – og da må det være mulig å navigere raskt og presist mellom varene. Wasenius sier han har hatt utelukkende gode tilbakemeldinger fra truckførerne når det gjelder smidighet.

8. Ergonomisk joystick. Det er ikke bare nedetid på maskiner som påvirker effektiviteten på et lager. STILL høster også skryt for ergonomisk utformede joysticker som gjør at førere unngår senebetennelser og andre slitasjeskader.

 

Norgips

Flere STILL-maskiner

I tillegg til RX 60-50ene kjøres det også smalgangstrucker og høytløftende plukketrucker rundt på fabrikken. Sistnevnte benyttes på et eget plukkelager for handelsvarer, der STILL også har vært rådgivere med tanke på utforming og logistikkløsninger.

- Enestående service

«Vi har hatt et langt og godt samarbeidsforhold med STILL – og vi har spurt om både mulige og umulige løsninger de siste årene. Uansett om forespørslene våre er av det mulige eller umulige slaget får vi raske og gode svar. Servicen har vært enestående», sier Wasenius.

Uhemmet skryt

Mathis Vaalanes er STILLs salgskonsulent i området. Han skryter uhemmet tilbake. «Det er spennende for oss å bidra til at Norgips holder effektiviteten sin oppe. De er åpne, trivelige og veldig løsningsorienterte mennesker som det er en glede å samarbeide med», avslutter Vaalanes.

Vil du vite mer om hvordan STILL-maskiner kan effektivisere lageret ditt?
Snakk med:
Mathis Vaalanes
Salgskonsulent Telemark / Vestfold / Oslo
941 46 706
mathis.vaalanes@still.no

Om Norgips Norge AS
Norgips er en solid og moderne industribedrift som produserer og markedsfører gipsplater og bygningssystemer. Norgips Norge AS er en del av den tyske Knauf Gruppen, har ca. 130 ansatte og en årlig omsetning på 600 mill. kroner. Knauf Gruppen er et internasjonalt konsern med fabrikker over hele verden og over 27 000 ansatte.