Velg et annet språk for å se innhold for posisjonen din:
Detailresult Logistiek

Detailresult Logistiek 

Optimalisering med STILL iGo neo
34 selvgående industritrucker for Detailresult

Etter en lang og intensiv testfase har Detailresult Logistiek, tjenesteleverandør til supermarkedkjedene
Dirk van den Broek og DekaMarkt bestilt 34 iGo neo CX20 fra STILL. De selvgående truckene vil bli satt i drift i næringsmiddelavdelingen hos Detailresult Logistiek i Velsen-Noord.

«Vi har allerede erfaring med forgjengeren til iGo Neo. Resultatene var lovende nok til at vi har holdt øye med teknologien. Selv om prosessoptimaliseringen ved våre distribusjonssentre allerede har kommet langt, er vi alltid på utkikk etter muligheter for ytterligere forbedringer, som for eksempel å ta i bruk selvgående trucker», sier Arjan Warmerdam, prosjektleder for Detailresult Logistiek.


Detailresult Logistiek

Bransje: Næringsmiddel

Selskap: Familieeid selskap med hovedkontor i Velsen-Noord. Ca. 830 ansatte

Utfordring: Eksklusivt Li-Ion i hele flåten. Overgang fra bly/syre til Li-Ion. Mulighet for tilgang for den enkelte fører.

Løsning: Motvektstrucker med Li-Ion-teknologi for høye og lave løft. Nettbasert flåtestyringsverktøy.

STILL-produkter: RX 50 Li-Ion, SD 20 Li-Ion, EXV Li-Ion, EXU Li-Ion, SU Li-Ion, STILL FleetManager 4.x

«Hvis avstanden mellom stoppene ikke er for stor, trenger ikke operatøren å gå av og på trucken for hver gang, og da blir han mer produktiv.»
Arjan Warmerdam, prosjektleder for Detailresult Logistiek.

De 34 iGo Neo-truckene de nettopp bestilte fra STILL gjør det mulig å optimalisere prosessen enda mer. De smarte ordreplukkerne vil bli levert i to omganger. De første truckene vil bli levert i november i år. Resten forventes i januar 2018. Detailresult leier truckene og betaler for bruken. «På den måten betaler vi bare for den faktiske bruken, og vi nyter godt av maksimal fleksibilitet», forklarer Warmerdam.

Opp til 47 % økning i produktiviteten

iGo Neo følger etter operatøren hvor enn han eller hun går når den er i drift, og holder alltid trygg avstand til hyllene og eventuelle hindringer i veien, slik at operatøren er fri til å konsentrere seg om jobben. Dette gir vesentlig bedre plukkhastighet og reduserer feilplukking. Uavhengige tester har vist at disse truckene øker produktiviteten med opp mot 47 % sammenlignet med konvensjonell ordreplukking.

Grundig testing hos Detailresult Logistiek bekrefter disse eksisterende resultatene. «Den eksakte økningen i produktivitet avhenger av hvilke artikler som plukkes og av plukkeruten», sier Warmerdam. «Hvis avstanden mellom stoppene ikke er for stor, trenger ikke operatøren å gå av og på trucken for hver gang, og da blir han mer produktiv.»

Redusert fysisk belastning

I tillegg til økt produktivitet har de praktiske testene utført hos Detailresult Logistiek også vist at iGo Neo reduserer den fysiske belastningen på operatøren.

Redusert fysisk belastning

Nå trenger ikke operatøren å sette seg på trucken hver gang den skal flyttes. «De ansatte opplever at denne måten å jobbe på reduserer belastningen på knær og rygg. De ansatte må gå av og på trucken mange hundre ganger om dagen.» Warmerdam hevder at «Dette tar tid og utgjør en stor fysisk belastning for våre ansatte.»

Begge hendene fri

Prosjektlederen forklarer at måten iGo Neo styres på gir store fordeler. Warmerdam: «Vi har sammenlignet ordreplukkeren vår med andre selvgående industritrucker. Andre trucker styres manuelt, ofte med en hanske eller fjernkontroll som henger i beltet. Operatøren trenger ikke å styre iGo Neo på samme måte.» Når operatøren forlater trucken og trykker på en knapp på siden av trucken, holder iGo Neo «øye med» den som trykket på knappen med 360°-scanneren.

Hvis operatøren går videre til neste plukkestopp vil trucken automatisk følge etter. Når operatøren stopper et sted vil trucken også stoppe. «Det krevde en viss tilvenning, men da de først ble vant til det, elsker alle våre ansatte denne måten å jobbe på. De har begge hendene fri og kan konsentrere seg om plukkingen», legger Warmerdam til. 

Flerkundeplukk

Med iGo Neo har Detailresult Logistiek gått over til flerkundeplukk, hvor tre rullende kurver plukkes samtidig for økt produktivitet. Warmerdam: «Muligheten for flerkundeplukk var en av grunnene til at vi hovedsakelig har konsentrert oss om trucker innenfor en spesiell sektor. Hvis vi lykkes med dette prosjektet, vil vi se på potensialet for å justere våre eksisterende plukkeprosesser og sette inn iGo Neo-trucker også på andre områder.»

Detailresult Logistiek
Detailresult Logistiek har innført flerkundeplukk med iGo Neo: tre rullende kurver plukkes samtidig for økt produktivitet.