Velg et annet språk for å se innhold for posisjonen din:

Klippfisklogistikk på Ellingsøy – STILL tar løftene

På Brødrene Sperre AS sitt toppmoderne anlegg på Ellingsøy prosesseres og eksporteres sjømat til hele verden. 47 STILL-trucker gjør de tyngste løftene - du kan ikke runde et eneste hjørne på anlegget uten å se en STILL-truck med salt, fersk fisk, ferdig klippfisk eller fryst fisk på vei ut i verden.

Litium-lion

Anlegget til Brødrene Sperre er bare en av flere hundre fiskerirelaterte bedrifter langs norskekysten som benytter seg av STILL-trucker. Fiskerinæringa er svært viktig for oss i STILL Norge AS. «Brødrene Sperre er et godt eksempel på en av de mange kundene vi har i næringa – og samarbeidet med Brødrene Sperre gjenspeiler måten vi forholder oss til alle i næringa på», sier salgssjef Roger Mosbakk i STILL Norge AS.

Vi møter truckmekanikerne Per-Henning Longva og Stig-Are Hånes på verkstedet i hjertet av anlegget. De to har sammen ansvaret for at STILL-truckene til en hver tid er i topp stand.

Fiskeriutførelse
"Truckene blir konstant utsatt for sjøvann og salt, så det er klart vi opplever litt slitasje og rust. Men de truckene som trenger det har fiskeriutførelse - og det tar av det verste av påkjenningen fra det krevende miljøet", sier Stig-Are. Han og kollegaen Per-Henning var begge med på utviklingen av STILL Norge AS fiskeriutførelse.
"Vi så et behov for bedre fiskeriutførelse. I tillegg til å komme med forslag i utviklingsprosessen hadde vi også testing her på anlegget", sier Per-Henning. I dag er de to svært fornøyde med fiskeriutførelsen, som har blitt nødvendig for at truckene skal tåle miljøet de fungerer i.

Litium-lion
Truckmekaniker Per-Henning Longva
Litium-lion
Truckmekaniker Stig-Are Hånes

Vedlikeholdsvennlige
Mekanikerne er svært fornøyde med STILL-truckene. "Truckene er enkle å forholde seg til. De er bygd vedlikeholdsvennlig, og vi kan for eksempel ta ut hele driveren på enkel måte. Det er kun når det er snakk om datadiagnostikk og programvare at vi kaller inn bistand fra serviceteknikerne i STILL."

Stig-Are og Per-Henning har et godt forhold til STILL Norge AS servicemekanikere Svein og Torsten, som har hovedansvaret for service Ålesundsområdet, og mener hjelpen er der på kort tid de få gangene det er nødvendig.

Tar miljøansvaret på alvor
Det er mye på grunn av robustheten i STILL-truckene at Brødrene Sperre AS gikk for STILL som eneste leverandør av truck til anlegget. "På trucksiden skal vi ha vedlikehold, ikke reparasjoner", forklarer produksjonssjef Kjartan Stokke. I tillegg til å stille tydelige krav om at truckparken alltid skal fungere, stiller Stokke høye krav til miljøvennlighet og lønnsomhet. "Vi tar miljøansvaret vårt svært alvorlig, og velger de mest miljøvennlige løsningene vi kan til en hver tid. Samtidig tenker vi selvfølgelig på lønnsomhet og driftssikkerhet når vi velger leverandører", avslutter Stokke, som utelukkende har elektriske trucker på anlegget.